تاریخ امروز: پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳  
منوی اصلی
آمار سایت
بازدید امروز: 824
بازدید دیروز: 1680
بازدید هفته: 11391
بازدید ماه: 11391
بازدید کل: 5965514
تاریخ انتشار مقاله: چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ --- ۱۵:۳۰ تعداد مشاهده: 606 بار
دسته مقاله:
تفاوت DLP و 3LCD عنوان مقاله:
مدیر محتوا توسط:
تفاوت DLP و 3LCD چکیده مقاله:

تفاوت DLP و 3LCD

DLPو 3LCD دو مدل مختلف از تکنولوژی های بکار رفته در پروژکتور محسوب میشوند . اینکه کدام دستگاه بهتر است را نیاز شما تعیین می کند . هرکدام از این تکنولوژی ها مزیت ها و معایبی دارند. که در زیر آن ها را معرفی می کنیم.

 LCD  یا 3LCD :

ممکن است واژه 3LCD را در وب سایت های گوناگون یا در بروشورهای مربوط به پروژکتورها به وفور مشاهده کرده باشید. سازنده های زیادی از ویدیوپرژکتورهایLCD با برند 3LCD  تطبیق یافته اند. در سیستم های تصویری LCD، همواره سه پنل LCD وجود دارد. بنابراین هیچ تمیزی بین تکنولوژی LCD و 3LCD وجود ندارد و این واژه ها بجای یکدیگر استفاده میگردند.

تفاوت تکنولوژی DLP   و 3LCD

تکنولوژی LCD: قدیمیتر از تکنولوژی DLP میباشد. تکنولوژی LCD از سه صفحه شیشه ای بمنظور جدا کردن طیف های نور به قرمز، سبز و آبی استفاده میشود. نور از این صفحات عبور و تصویر را روی پرده ایجاد می کند.

مزایای تکنولوژی LCD

پروژکتورهای LCD معمولا اشباع رنگ بهتری دارند. رنگ ها در این تکنولوژی عمیقتر و روشنتر هستند.  و برای نمایش تصاویر با رنگهای زنده در سالن هایی که نو زیادی دارند مناسب می باشد.

پروژکتورهای LCD مصرف برق کمتر ، حرارت و سر و صدای کمتری را تولید می کنند.

در پروژکتورهای LCD جزئیات تصاویر و اطلاعات بهتر نمایش داده میشوند. همچنین معمولا تصاویر اندکی روشن تر از پروژکتورهای DLP نمایش داده میشوند. البته تفاوت بین دو تکنولوژی هنگام نمایش جزئیات در صفحاتی مانند اکسل مشخص میشود.

معایب  پروژکتورهای LCD بیشتر هنگام تماشای ویدئو بروز میکند تا نمایش دیتا :

اثر Screen Door

تصاویر واضح تر تولید شده توسط پروژکتورهای LCD میتواند یک عیب برای آنها باشد، چون فوکوس دقیقتر باعث میشود تا پیکسل های یک تصویر (“chicken wiring” یا “screen door effect”) بیشتر نمایان شوند. در واقع گاهی اوقات اگر از نزدیک به صفحه نمایش نگاه کنید میتوانید پیکسل ها را از هم تشخیص دهید.

کنتراست

کنتراست پروژکتورهای LCD در مقایسه با DLP زیاد خوب نیست، به این معنی که پروژکتورهای LCD نمی توانند تصاویر کاملاً سیاه ایجاد کنند. هر دو مورد اشاره شده در بالا اکنون با عرضه ی مدل های جدید 3LCD با رزولوشن بالا کمتر به عنوان یک مشکل مطرح میشوند.

قابلیت حمل

پروژکتورهای LCD قطعات بیشتری داشته و حجیم تر هستند و نسبت به DLP ها قابلیت حمل کمتری دارند.

تنزل تصویر

وجود قطعات بیشتر به این معنی است که قطعات بیشتری میتوانند مشکل پیدا کنند. پنل های LCD در بلند مدت میتوانند تنزل تصویر را تجربه کنند که تعادل رنگ تغییر کرده و کنتراست کلی کاهش پیدا میکند از طرف دیگر جایگزینی پنل های LCD بسیار گران قیمت خواهد بود.

پیکسل های مرده

پیکسل های مرده میتواند یک مشکل در پروژکتورهای LCD باشد، به گونه ای که یک یا چند پیکسل به صورت دائمی روشن یا خاموش می شوند. در صورتی که یک پیکسل این مشکل را داشته باشد تاثیر آن به سختی قابل مشاهده خواهد بود، اما اگر این مشکل در دسته ای از پیکسل ها رخ دهد بسیار آزار دهنده می شود.

تکنولوژی DLP:

پیشرفت های زیادی در طی سال های اخیر برای رقابت با LCD نموده است. این تکنولوژی اولین بار توسط شرکت تگزاس توسعه داده شد. در این روش نور از یک لامپ گرفته میشود و از طریق یک چرخ نور روی هزاران آینه در حال چرخش بازتابیده میشود تا تصویر ایجاد گردد.

 

مزایای تکنولوژی DLP

یکی از دلایلی که اکثر هواداران سینمای خانگی، تکنولوژی DLP را ترجیح میدهند بعلت کمتر مشخص بودن حالت شبکه ای-مانند است. اگرچه امروزه این نقص تا حد زیادی برطرف شده است، اما هنوز پیکسل های پروژکتورهای DLPنامرئی تر هستند.

دلیل دیگری که این تکنولوژی ترجیح داده میشود. توانایی ایجاد تصاویر با کنتراست بالاتر توسط دستگاه های با تکنولوژی DLP است. کنتراست یا چگونگی نمایش تفاوت رنگ سفید و سیاه (روشن ترین و تیره ترین نقاط در تصویر) اندازه گیری میشود.

مزیت دیگر DLP  کوچک و سبکتر بودن آنهاست. موتور نور پروژکتورهای DLP از چیپ سبک واحدی تشکیل شده است در حالی که در پروژکتورهای LCD سه صفحه LCD وجود دارد و به همین علت اکثریت دستگاه های با وزن کمتر از 1.8 کیلوگرم DLP هستند. پس اگر بدنبال دستگاهی کوچک و سبک هستید باید DLP را انتخاب کنید.

چون در DLP پیکسل ها به هم نزدیکتر هستند، پدیده "Chicken wire" (یا "Screen Door") کمتر به چشم می خورد. این مساله در اطلاعات تغییری حاصل نمی کند و تنها تصاویر ویدئویی صاف تری ارائه می‌دهد.

پروژکتورهای DLP مورد علاقه ی مسافران جاده و علاقه مندان سینمای خانگی به دلایل مختلف می باشد .

قابلیت حمل

پروژکتورهای DLP کوچکتر بوده و نقل و انتقال آنها آسانتر است چون در مقایسه با سه پنل پروژکتورهای LCD فقط یک عدد چیپ دارند.

کنتراست بالاتر

رنگ های سیاه عمیق دست یافتنی در پروژکتورهای DLP آنها را در بین برنامه های سینمای خانگی بسیار محبوب کرده است.

پیکسلیزه شدن کمتر

این مورد به خصوص در مقایسه با مدل های قدیمی LCD ها قابل توجه است و همین موضوع DLP را انتخابی محبوب برای برنامه های ویدیوئی می کند.

قابلیت اطمینان

DLP ها به دلیل وجود قطعات کمتر دفعات کمتری خراب می شوند و هزینه ی تعمیر آن ها زیاد بالا نیست. پروژکتورهای DLP دارای اپتیک های محکم شده هستند که آنها را برای محیط های با گردوغبار زیاد ایده آل می کند.

معایب تکنولوژیDLP

تاثير رنگين كماني كه موجب آزار چشم مي شود: تاثير رنگين كماني يكي از معايب مهم تكنولوژي DLP  مي باشد .تاثير رنگين كماني تجزيه رنگهاي پايه در طول فرآيند نمايش مي باشد .اين مساله به خاطر چرخش چرخ رنگ پديدار مي شود .چرخ رنگ مانع از اين مي شود كه رنگها كه در همان زمان نمايش مانند تكنولوژي LCD  تركيب شوند .
این مشكل بصري را مي توان اينگونه توصيف كرد :
سايه هاي قرمز ، سبز و آبي كه اغلب هنگام نمايش تصاوير روشن با پس زمينه تيره بر پرده مشاهده مي شوند . برخي از تماشاگران در تمام مدت نمايش اين مساله را مشاهده مي كنند در حاليكه برخي ديگر تنها زماني كه نگاهشان را روي تصوير حركت مي دهند ، با اين مساله مواجه مي شوند .

وجود بخشهاي لرزان  در تصاوير ( به خاطر گردش چرخ رنگ )
سرو صداي زوزه مانندي كه توسط گردش چرخ رنگ ايجاد مي شود .
ارائه نامطلوب رنگهاي زرد و قرمز در حالت توان كامل
اشباع رنگي
در محيط هاي پرنور احتياج به روشنايي بيشتري نسبت به 3LCD براي ارائه رنگهاي واقعي دارد .
عدم توانايي كار يكسره يا  درازمدت در مدلهاي پرتابل .
توليد حرارت زياد در اثر كار دراز مدت

DLP    يا 3LCD‌كدام بهتر است ؟
با بررسي تكنولوژي DLP  ملاحظه شد كه تصوير نمايش داده شده در اين تكنولوژي در هر لحظه ،‌كل تصوير نيست بلكه سه تصوير مجزا به رنگهاي قرمز ،‌سبز و آبي است كه به سرعت ، پشت سر هم نمايش داده مي شوند در حقيقت اين خطاي چشم و مغز است كه باعث ديدن تصاوير رنگي در تكنولوژي DLP مي شود و آنچه تماشاگر مي بيند در حقيقت تركيبي از اين سه تصوير در لحظه است .
در واقع اين عملكرد براي نمايش تصاوير ثابت مناسب است و مشكل اصلي هنگامي پيش مي آيد كه مي خواهيم تصاوير متحركي را نمايش دهيم يا وقتي كه بيننده  به سرعت پلك مي زند يا نگاهش را بر پرده نمايش مي گرداند
در اين مواقع يكپارچگي تصوير ازبين مي رود و بيننده تجزيه رنگها را در تصوير مشاهده مي كند به گو نه اي كه نشانه هايي از سر درد حتي پس از تماشاي كوتاه مدت تصاوير نمايش داده شده  توسط ,ویدئو پروژکتور DLP به چشم خورده است .
نتايج اين تحقيقات نشان مي دهد كه در برخي تماشاگران مورد آزمايش آثار خستگي چشم پس از تماشاي تصاوير با اين پروژكتور ها (DLP) بوجود آمده است .هر چند چگونگي ايجاد اين خستگي چشم دقيقا" مشخص نيست به  هرحال آنچه مشخص است ،‌اين است كه بهتر است پروژكتورهاي DLP در مكانهاي عمومي مانند كلاسهاي درس ، سالن هاي سخنراني و كنفرانس مورد استفاده قرار نگيرند. پروژکتورهای DLP سبک تر و کم حجم تر برای افرادی که زیاد مسافرت می کنند و یا نیاز به پروژکتورهای قابل حمل دارند مناسبتر می باشند.



ایران پاناسونیک
 


 



کلمات کلیدی: ایران پاناسونیک - لنز ویدیو پروژکتور - پایه ویدیو پروژکتور - پرده ویدیو پروژکتور- موتور - شیشه - کاور -
کلیه حقوق این مجموعه متعلق به وب سایت ایران پاناسونیک می باشد.
طراحی وب، سئو و پشتیبانی: توسعه فناوری اطلاعات جهان افزار نوین